opmaak

 

Cursus 'Als je vader of moeder narcisme heeft'

 

Als je opgegroeid bent in een gezin waarin een van je ouders narcisme heeft, dan heeft dit in de meeste gevallen veel gevolgen gehad in de manier waarop je bent opgevoed. 

 

Je vraagt je af: Hoe kan het dat ouders met narcisme zo lang ‘weg komen' met bijvoorbeeld het claimende en/of egocentrische gemak waarmee ze over de gevoelens van anderen, in dit geval van hun eigen kinderen, heen walsen?

Waarom moeten hun kinderen een heel proces van verwerking in, om te leren ontdekken dat er niet iets grondig mis is met hen, maar dat dit bij (één van) hun ouders lag? 

 

Om de antwoorden op deze, en andere vragen te vinden, gaan we in deze cursus in op de effecten die een narcistische opvoeding heeft gehad. Je gaat leren wat een narcistische persoonlijkheidsstoornis is: de kenmerken, wat onderzoek ons leert over het ontstaan, over wat er precies gebeurd is in de weg naar de volwassenheid bij iemand met narcisme, en wat de gevolgen zijn in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. 

 

Mensen met narcisme kunnen aardig en charmant zijn en daarmee mensen aantrekken, maar ze zullen met hun gebrek aan wederkerigheid en veeleisende gedrag diezelfde mensen uiteindelijk ook vaak weer van zich afstoten. Dat hoeft voor die mensen niet onoverkomelijk te zijn: vrienden kunnen de vriendschap opzeggen, collega’s kunnen wat afstand creëren t.o.v. een narcistische collega en ook partners kunnen het (tot op zekere hoogte) voor gezien houden.

 

Maar voor kinderen van narcistische mensen is het vaak veel ingewikkelder: voor hen is er geen ontsnappen aan. Zij zijn bovendien van hun narcistische ouder afhankelijk voor het ontwikkelen van hun eigen identiteit. En dat is iets waar de narcistische ouder volledig aan voorbij kan gaan; voor hen zijn hun kinderen in de meeste gevallen een soort verlengstuk van het ego. De kinderen wordt geleerd om hier ten dienste van te staan. 

 

In deze cursus word je meegenomen in een programma van educatie en verwerking: 

 

Ben je na het lezen van de uitleg over deze cursus nieuwsgierig geworden naar de cursus? Via de link hieronder kun je de cursus kopen.

Wil je graag meer informatie over de cursus? Neem dan contact op met ons secretariaat via secretariaat@deviaa.nl of 078 4444 000.

 

tekst bewerken


50%
33,3%

Klik hier om de cursus te kopen

tekst bewerken

 

 

tekst bewerken


© Deviaa - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring academy - Disclaimer - Privacyverklaring platform